28.4.09

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ‘ΕΡΕΥΝΑ’ 21/4/ 2009)Δημ. Πουλικάκος

Στις 21/4 παίχτηκε από την τηλεόραση του MEGA η εκπομπή με τίτλο ‘ΕΡΕΥΝΑ’, του Π.Τσίμα, με θέμα την καθημερινή ζωή (υποτίθεται), στην διάρκεια της 7ετίας της Χούντας.
Παρελάσανε διάφοροι, όπως Γ.Μιχαλακόπουλος, Ρ.Μανθούλης, Π. Βούλγαρης, Κ.Καζάκος, Δ.Σαββόπουλος, Γ.Τσεμπερόπουλος, Ν. Περράκης, Κ. Γεωργουσόπουλος, Γ. Καρτερ, Υ. Μαλτέζου κ.α.
Ο κ.Τσίμας υπέπεσε σ’ ενα σοβαρό ατόπημα, το οποίο φαντάζομαι θα προκάλεσε αλγεινή (τουλάχιστον) εντύπωση, σε πολύ κόσμο (ελπίζω).
Ξαφνικά εμφανίζεται και ο «κύριος» Ν. Μαστοράκης, ο πρώτος και καλύτερος χαφιές/ρουφιάνος της δικτατορίας, σα νάναι ίσα κι όμοια με τους υπόλοιπους ‘καλεσμένους’ να μας λέει πως δημιουργηθηκε η τηλεόραση στη διάρκεια της δικτατορίας!
Ντροπή κ. Τσίμα! Προσπαθήσατε να νομιμοποιήσετε αυτόν τον σπιούνο και να τον εξισώσετε με τους άλλους καλεσμένους σας.
Επειδή πήρατε (ένας συνεργάτης σας) κι από μένα μιά συνέντευξη γιά τις ανάγκες τις εκπομπής και αποσιωπήσατε το γεγονός πως ανάμεσα στους συνεντευξιαζόμενους θα είναι κι αυτό το υποκείμενο, είμαι σίγουρος πως αποσιωπήθηκε κι απ’ τους υπόλοιπους... Και πάλι ντροπή σας κ. Τσίμα!
Το χειρότερο δε είναι, πως εμφανίζεται αυτός ο «κύριος» χωρίς να αναφέρετε την περίφημη ‘συνέντευξη’ που είχε πάρει από τους κρατούμενους τότε φοιτητές, στο ΚΕΒΟΠ, και χωρίς καμμία αναφορά στην ξεδιάντροπη δράση αυτού του αλητήριου, εν γένει.
Για να μην πολυλογώ έτσι όπως παρουσιάστηκαν τα πράγματα (και σίγουρα με διάφορα ‘κόψε-ράψε’ στις απαντήσεις που σας δώσαμε), εκτός από την λογοκρισία και την αλλαγή του συντελεστή δόμησης, η καθημερινή ζωή επί δικτατορίας κύλησε χωρίς πολλά-πολλά, ούτε λέξη για βασανιστήρια εξορίες και άλλα ‘δυσάρεστα’. Άσε που σαν γενικό συμπέρασμα, βγαίνει απ’ την εκπομπή σας, πως ούτε λίγο ούτε πολύ πρέπει να ευγνωμονούμε τους δικτάτορες για τη δημιουργία, στην Ελλάδα μας, της μέσης αστικής τάξης, που μέχρι τότε ουσιαστικά δεν υπήρχε.
Συγχαρητήρια κ. Τσίμα μου! Αντί να γίνετε αξιόπιστος γίνατε αξιόπτυστος.
Δημήτρης Πουλικάκος

1 σχόλιο:

  1. Den ta xereis tosa xronia thio mitso!Politikoi-dimosiografoi sto idio sindikato!Nostalgoi tou parelthontos.To nou mas Man!

    ΑπάντησηΔιαγραφή